Red Bull BC One Cypher Holland 2023

De grootste en meest prestigieuze één-tegen-één breakdance-competitie van de wereld was terug op 5 maart 2023 in de Maassilo in Rotterdam.

Red Bull BC One Cypher Holland 2023

In een uitverkochte Maassilo in Rotterdam gingen op zondag 5 maart maar liefst 16 B-boys en 8 B-girls de strijd aan met elkaar in één-tegen-één battles. B-boy Kid Colombia en B-girl Pauline wonnen de Red Bull BC One Cypher Holland en dwongen zo een kwalificatie af voor een spot bij de World Final. Nu mogen ze zich beide gaan opmaken voor een plek in de Red Bull BC One World Final, welke later dit jaar plaatsvindt op het terrein van Roland Garros in Parijs.

Red Bull BC One is een jaarlijks terugkerende breakdance-competitie en is opgericht in 2004 in het culturele centrum van La Coupoule in het Zwitserse Biel en is daarmee een van de oudste en meest prestigieuze breakdance-competities ter wereld. Sinds zijn oprichting is het evenement uitgegroeid tot een internationale competitie met deelnemers uit de hele wereld.

Elk jaar vindt Red Bull BC One World Final plaats in een andere stad, waardoor het evenement een unieke kans biedt voor dansers om te concurreren op verschillende locaties over de hele wereld.

Let’s get ready to rumble

De winnaar van de Red Bull BC One-competitie wordt bepaald door een panel van internationale breakdance-experts en wordt bekroond als de beste breakdancer ter wereld. Het evenement wordt sterk geprezen in de breakdance-community en staat bekend om het hoge niveau van dansvaardigheid en creatieve expressie, en is een platform voor dansers om hun talent en stijl te tonen aan een groot publiek.

Winnaars Red Bull BC One Cypher Holland

Red Bull BC One is in 2012 voor het eerst neergestreken in Nederland en daarmee vond de eerste Red Bull BC One Cypher Holland plaats in de Effenaar in Eindhoven. Hierdoor kregen de Nederlandse B-boys de kans om te laten zien hoe hoog het niveau in ons land is en kunnen ze kansen pakken die voorheen onmogelijk leken. Vanaf 2019 mochten de vrouwen ook officieel meestrijden voor de titel in hun eigen categorie en werden de B-girls toegevoegd aan de competitie.

Vanaf 2024 gaat breakdance officieel deel uitmaken van de Olympische Spelen, wat een bekroning is op het werk van alle B-boys en B-girls die hebben laten zien dat breaking door zijn dynamische en atletische eigenschappen niet alleen een kunstvorm maar ook een topsport is.

Lees meer op RedBull.com >>>

Write a Comment